В «Укренерго» розповіли, як діятимуть за режиму НС

Поділитися:

В Україні на 24 лютого заплановано підготовку енергосистеми до роботи в ізольованому режимі. Випробування триватиме три дні.

Попри недавні заяви деяких ТЕС, що вони не готові до цього заходу, він таки відбудеться. Сьогодні, 23 лютого, енергетична компанія «Укренерго» заявила, що не має наміру переносити роботу об’єднаної енергосистеми України в ізольованому режимі. Синхронізація з європейською мережею системних операторів передачі електроенергії відбудеться у намічені дати.

У своєму повідомленні прес-служба «Укренерго» каже, що вони готові від’єднуватися від російських та білоруських енергосистем і як тільки це відбудеться, повідомлять, як усе відбувається. Повернення до колишнього режиму відбудеться 27 лютого. Представник прес-служби висловив надію на сприятливий результат тестування. Тим більше, що компанія ґрунтовно підготувалася до непередбачених ситуацій, на кшталт пошкоджень на Луганській ТЕС, та створила підстанцію «Кременну».

Нагадуємо, що повна синхронізація українських електростанцій із європейською енергосистемою має відбутися у 2023 році. А поки йдуть підготовки – крім зимової, що наближається, очікується ще літня.

Раніше ми повідомляли, що Луганська теплова електростанція спалахнула. Пожежу складно ліквідувати через обстріл бойовиків.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ