В Україні протестують першу промислову систему накопичення енергії

Поділитися:

Першу промислову систему накопичення енергії, повністю розроблену, спроектовану і вироблену в Україні протестують у Вінниці. Про це повідомили у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження.

«‎Вітаю українського виробника з власною розробкою системи накопичення енергії. Це важлива складова для балансування енергосистеми, де ростуть потужності сонячних і вітрових електростанцій. Ця подія в черговий раз доводить, що Україна здатна самостійно створювати своє незалежне майбутнє, розвиваючи «‎зелену»‎ енергетику і необхідні електроакумулюючі системи для цього»‎, — прокоментував заступник голови Держенергоефективності.

Згідно з інформацією, ємність системи накопичення становить1 МВТ-годину, а потужність — 1 МВт. Зазначається, що містобудівні умови і обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії видала компанії KNESS міська рада Вінниці.

Нагадаємо, що дорога зелена енергетика витісняє дешеву атомну. Кабінет міністрів має намір розслідувати і розбиратися, звідки це взялося.

Раніше повідомлялося, що за даними, які оприлюднило Федеральне статистичне відомство Німеччини відновлювальна енергетика в Німеччині вперше згенерувала більше електроенергії, ніж традиційна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу