В Україні MasterCard і Visa викрили в монополії

Поділитися:

Дві міжнародні платіжні системи – MasterCard і Visa – потрапили під приціл Служби Безпеки України, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Силовики, послуговуючись даними Нацбанку, роблять висновок про наявну монополію. Адже на Мастеркард припадає дві третини усіх платіжних операцій, на Візу – ще третина. І то не все. СБУ вважає комісійні – зависокими і навіть такими, що становлять загрозу національній безпеці.

З цього приводу Служба безпеки звернулася до голови парламентського комітету з питань фінансів Данила Гетманцева: у листі містяться не лише тези про монополізацію ринку, а й пропозиція законодавчо обмежити розмір комісії при здійсненні транзакцій.

Нагадаємо, Національний банк оновив перелік найважливіших платіжних систем України. Зокрема, у 2020 році до категорії важливих внесли PrivatMoney (ПриватБанк) та LEO (ФК Леогеймінг Пей). Водночас, виключив із цього списку FlashPay (Банк Фамільний).

Також ми писали, що платіжна система МастерКард дозволить тримачам карток здійснювати операції з деякими криптовалютами.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ