В ОП радять, як українцям захистити своє майно в Криму

Поділитися:

Як не втратити права власності на землю в анексованому Криму і протидіяти вилученню земельних ділянок розповіли в Представництві Президента України в Автономній республіці Крим.

Відомо, що відомство рекомендує:

  • зібрати документи, що підтверджують право власності відповідно до законодавства України і підтверджують процедуру вилучення ділянки;
  • звернутися в українські органи правопорядку з інформацією про факт вилучення земельної ділянки;
  • співпрацювати з Прокуратурою АРК і Севастополя для того, щоб направити матеріали до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду;
  • направити індивідуальні скарги в Європейський суд з прав людини.

Так, заступник постійного представника президента України в АРК заявляє, що всі постраждалі від незаконної експропріації майна на тимчасово окупованій території прирівнюються до жертвам збройного конфлікту.

«І вже сьогодні Україна повинна створити ефективні процедури відновлення документів, що засвідчують майнові права, визначити принципи повернення власникам майна, яке було незаконно відчужене під час окупації. І третє – безумовно, треба робити системи обліку того, яке майно пошкоджено, зруйновано, знищено або незаконно експропрійовано у власників за час тимчасової окупації », – каже чиновниця.

Нагадаємо, що з моменту окупації Кримського півострова Російською Федерацією межі території покинуло не менше 45 тисяч українців. Про це повідомляє постійний представник України при ООН в рамках свого виступу в Третьому комітеті ГА ООН.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що в анексованому Криму готові приймати міжнародні місії, в тому числі з питань дотримання прав людини, але на російських умовах.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ