В Ізраїлі почали розслідування діяльності Коломойського і його оточення

Поділитися:

Ізраїльська поліція почала розслідування махінацій, до яких нібито має відношення український бізнесмен Ігор Коломойський і кілька його соратників.

Справа стосується угоди 2019 року, між партнерами Коломойського і компанією, що належить білоруському олігарху Миколи Вороб’я.

Згідно із розслідуванням поліції, партнери Коломойського не заплатили 20 млн доларів за вугілля, яке вони придбали у компанії білоруського олігарха Миколи Вороб’я у 2019 році. Крім того, вони перепродали його ‎‎«‎Центренерго»‎ України.

Зазначається, що спільники Коломойського замість того, щоб заплатити за вугілля закрили свою компанію. Водночас згідно загальнодоступним баз даних, станом на 9 липня компанія залишається активною.

Представники продавця у квітні звернулися в поліцію Ізраїлю, де Коломойський і його соратники мають громадянство, із заявою про передбачуване шахрайство. Розслідування триває. Сьогодні поки що не було пред’явлено звинувачення.

У свою чергу, Коломойський сказав, що йому нічого не відомо про кримінальне розслідування, за яким він проходить в Ізраїлі, але він попросить своїх адвокатів перевірити цю інформацію. Він додав, що знайомий з білоруським олігархом Воробйом, але не веде з ним справ.

Нагадаємо, США ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського за корупцію. Причиною обмежень стала діяльність підприємця на посаді глави Дніпропетровської області в 2014-2015 роках.

Крім того, ми писали, що у Міненерго хочуть обмежити вплив Коломойського на ринок нафтопродуктів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу