В Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків проходять обшуки

Поділитися:

Силовики проводять обшуки в Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків за фактом видачі морякам посвідчень на основі незаконних документів, одержаних у тимчасово окупованому Криму.

Слідчі дії проводять працівники управління Служби безпеки АР Крим та представники прокуратури.

За інформацією пресслужби прокуратури АР Крим і Севестополя, перевіряється причетність інспекції до видачі морякам кваліфікаційних посвідчень на основі незаконних документів щодо роботи на суднах, які заходять у закриті порти Кримського півострова для розвантаження та завантаження різних вантажів, і, які проходять у закритих портах кримського півострова інспекції і перевірки.

Кримінальне провадження відкрите за низкою статтей: порушення порядку в’їзду на окуповану територію України та виїзду з неї; державна зрада; фінансування дій, скоєних з ціллю насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення держвлади.

Раніше повідомлялося, що в Україні реалізують експериментальний проєкт із заходження до українських річкових портів суден держав, з якими немає міжнародних угод щодо судноплавства на внутрішніх водних шляхах. Уряд підтримав відповідну постанову.

Нагадаємо, президент раніше зробив заяву, у якій йшлося про майбутню співпрацю із Катаром. Зокрема, в Україні планують модернізувати порти, у чому дуже розраховують на допомогу цієї країни. Мета такої співпраці зрозуміла – Україна має стати портовим центром на узбережжі Чорного моря.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу