Уряд назвав причини катастрофи АН-26 з курсантами на борту

Поділитися:

Спеціально створена урядова комісія завершила розслідування обставин катастрофи літака АН-26 в Харківській області з курсантами на борту.

Відомо, що обставин, що вплинули на надзвичайну подію, виявилося відразу кілька. Таку інформацію підтвердив віце-прем’єр-міністр України.

Слід зазначити, що головними причинами трагедії є відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба, системні порушення правил польотів в університеті.

Також, на трагічний фінал польоту вплинули недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, зліт конвеєром, відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів.

Віце-прем’єр-міністр України назвав 6 факторів, в результаті одночасного впливу яких повітряне транспортне судно зазнало аварії. Серед них значиться відмова системи ПРТ-24 з системи управління лівого двигуна, екіпаж не зміг вирівняти тягу лівого і правого двигуна.

Відомо, що екіпаж випустив закрилки в положенні 38 градусів і прийняв помилкову траєкторію зниження. Також на інцидент вплинули несвоєчасний переказ літака на зниження і помилкова побудова зниження, штучне створення несиметричності тяги головної установки, неусунення ковзання.

Згідно із заявою глави слідчої комісії, екіпаж літака втомився і виконував польоти конвеєром без відпочинку і перевірки технічної справності. Також була порушена планова таблиця польотів. Крім цього, на борту літака виявилися люди, яких в той момент бути там не повинно було.

Нагадаємо, що в Харківській області, недалеко від Чугуєва впав і загорівся літак АН-26, на борту якого знаходилися курсанти Харківського університету Повітряних сил ЗС України.

«Під Чугуєвом впав літак, є загиблі … Є ті, хто вижив», – повідомив глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

Раніше повідомлялося, що у справі авіакатастрофи в Харківській області проводитися розслідування. Розглядається 4 варіанти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу