Уряд Лівану пішов у відставку

Поділитися:

Керівник ліванського МОЗ Хамад Хасан заявив, що місцевий уряд на чолі з Хасаном Діабі подає у відставку.

Причиною такого рішення стали протести жителів Бейрута, які стали жертвами масштабної техногенної катастрофи. У країні почалися масові протести, де люди вимагали відставки уряду, тому що влада не змогла не тільки запобігти вибуху, а й ліквідувати його наслідки.

Відомо, що вибух в порту столиці 4 серпня зніс з лиця землі сховище з аміачною селітрою, пошкодив будівлі в половині Бейрута, вбив 160 людей і поранив 6 тис.

У понеділок стало відомо, що про відставку один за одним оголосили чотири міністри. А через кілька годин після слів Хасана президент Мішель Аун прийняв відставку Кабінету міністрів Лівану.

Нагадаємо, що у вівторок, 4 серпня, в столиці Лівану стався жахливий вибух в ході якого був повністю зруйнований місцевий порт в Бейруті. Про це повідомляє ряд місцевих ЗМІ, а також очевидці події в своїх соціальних мережах.

Як прокоментував генеральний директор служби загальної безпеки генерал-майор Аббас Ібрагім, подія трапилася через наявність вибухонебезпечних речовин в одному з приміщень порту, які здетонували з невідомих причин.

Раніше повідомлялося, що вже найближчим часом в Україні очікують підйом цін на паливо – це пов’язано з вибухом в Бейруті.

Експерти прогнозують збільшення ціни на 1-1,5 гривні за кожен літр палива всіх марок, включаючи бензин, дизпаливо і зріджений газ. Причиною цього називають вибух в порту Бейрута, який спричинив загальну дестабілізацію ринку палива.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ