Україна отримала звіт Ірану щодо збитого літака МАУ

Поділитися:

Наша країна нарешті отримала технічний звіт Ірану про загибель пасажирського літака Міжнародних авіаліній (МАУ). Техзвіт було передано Україні іранською стороною 31 грудня 2020 року. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

За словами заступника міністра, усього нашій країні довелося вжити 5 спроб отримати від Ірану звіт про катастрофу літака. П’ята спроба виявилася успішною. Причому Іран передав свій техзвіт 31 грудня, у вечірній час, у самий переддень Нового року.

Крім цього, Єнін зазначив, що тепер в України є 60 днів на внесення до звіту зауважень і пропозицій. Потім Іран отримає місяць на доопрацювання документа. Опублікований же звіт повинен бути після того, як його затвердить рада Міжнародної організації цивільної авіації. Як відомо, український літак був збитий на початку 2020 року під час зльоту з аеродрому в Тегерані.

Нагадаємо, влада Ірану розкрила дані «чорних ящиків» збитого літака МАУ.

Також раніше ми написали про те, що представники Ірану прибули в Україну, щоб обговорити компенсацію сім’ям загиблих в авіакатастрофі під Тегераном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу