Україна не погодилася зі звітом Ірану з приводу авіакатастрофи

Поділитися:

Міністерство закордонних справ України хоче бачити більш конкретні результати розслідування і збирається докласти максимум зусиль для залучення до міжнародної правової відповідальності винних у катастрофі літака авіакомпанії МАУ в небі над Іраном.

В українському МЗС вважають, що опубліковане іранське розслідування підтверджує, що літак був абсолютно справний, пілоти діяли по всіх інструкцій.

Відомо, що іранська сторона визнала, що рейс отримав всі необхідні узгодження на виліт від військової і цивільної адміністрації Ірану. Тому Україна має намір вимагати компенсацій усім потерпілим сторонам.

“Ми сподіваємося, що іранська сторона дасть нам набагато більше інформації під час наступного раунду переговорів, якими б гіркими ця інформація і справді не були”, – резюмували в Міністерстві.

Нагадаємо, що організація цивільної авіації Ірану оприлюднила дані з «чорних ящиків» літака МАУ, збитого над Тегераном. Відомо, що робота бортових самописців була припинена о 6:14 ранку. Саме в цей момент в літак влучила перша ракета. Відзначається, що до вибуху літак знаходився в звичайних умовах польоту.

Раніше повідомлялося, що Іран не має наміру виплачувати «Міжнародним авіалініям України» компенсацію за збитий під Тегераном літак. Своє рішення країні пояснили тим, що лайнер застрахований європейськими компаніями.

За словами глави Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, літак застрахований європейськими компаніями, а це значить, що вони повинні заплатити гроші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу