Україна і США укладуть військово-технічну угоду

Поділитися:

У Кабінеті Міністрів повідомили, що Україна і США укладуть військово-технічну угоду. Йдеться зокрема про проект розпорядження «‎Про підписання угоди між урядом України та урядом США про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки»‎.

«‎Укладання цієї угоди дасть українській стороні можливість: проведення спільних науково-дослідних робіт із розробки озброєння та військової техніки, їхніх окремих складових елементів; отримання інформації щодо передових оборонних технологій, тенденцій їхнього розвитку; проведення випробувань та тестування військової техніки із залученням обладнання та технологій»‎, — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що реалізація домовленостей відбуватиметься за проектними контрактами в рамках зазначеної угоди, які підписуються між Міністерством оборони України та Департаментом оборони США.

‎«‎Укладання угоди планується під час візиту президента України до США і стане черговим важливим кроком у розвитку стратегічного партнерства з США у сфері озброєнь»‎, — наголосили в Міноборони.

Раніше ми повідомляли, що Пентагон готовий надати Україні військову допомогув розмірі 125 мільйонів доларів. Це пов’язано з досягненнями в ключових реформах, зокрема у протидії корупції.

Також ми писали, що в Україні пройдуть навчання «Три меча 2021» за участю США, Польщі та Литви.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу