У Венеції почали пересихати канали

Поділитися:

Венеція – без води. Через рекордні відливи в знаменитому італійському місті висихають канали. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу. Рівень води впав на пів метра. Човни і гондоли – на яких зазвичай пересуваються туристи – виявилися на землі.

Мають проблеми і місцеві, адже звикли користуватися водним транспортом. Якщо деякі вулички обміліли майже повністю, то в Гранд-каналі – найбільшій протоці між островами венеціанської лагуни – вода ще залишилася. Але її рівень помітно впав.

Для Венеції нинішній стан – незвичайне. Бо зазвичай місто потерпає від повеней, затоплюють вулиці і псують історичні будівлі. Місцеві чиновники пояснюють – обміліли канали через сильний атмосферний тиск над Італією від якого залежить – підйом рівня води.

Нагадаємо, що вчені заявляють про критичну ситуацію у водному басейні України. Єдині річки, в яких навесні прибула вода,  протікають в Карпатах.

Разом з тим рівнинні річки, через відсутність дощів і снігу не наповнилися водою. При цьому водойми не встигли очиститися, тому що не промерзли через аномально теплу зиму.

Раніше повідомлялося, що український парламент попередньо підтримав обов’язкову плату під час забору води з каналів Держводагентства, прийнявши в першому читанні законопроект, який передбачає зміни в Водному кодексі України в частині уточнення списку первинних водокористувачів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу