У САП розповіли, коли віддадуть до суду справу нардепа Дубневича

Поділитися:

Спеціальна антикорупційна прокуратура скерує до суду справу нардепа Ярослава Дубневича у лютому наступного року. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового»‎.

Детектив НАБУ просив обмежити Дубневичу, іншим підозрюваним та їхнім адвокатам строки на ознайомлення з розслідуванням до 1 грудня 2021 року. У свою чергу суддя частково задовольнив прохання і обмежив строки до 31 січня 2022 року.

Зазначимо, що Ярослава Дубневича разом із його спільниками підозрюють у привласненні понад 93 млн гривень філії «Укрзалізниці» під час постачання товарів за завищеними цінами у 2015-2017 роках. За даними слідчих він, як голова комітету парламенту з питань транспорту організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів «Укрзалізниці» з численними порушеннями законної процедури за завищеними цінами. В обхід переговорної процедури, шляхом відкритих торгів із залученням двох підконтрольних підприємств.

Слідство у справі Дубневича затягнулося на кілька років, адже він був народним депутатом, але після того, як парламент у 2019 році дав згоду на розслідування, йому вручили підозру та взяли під варту з альтернативою застави у 90 млн гривень. Після внесення застави Дубневич вийшов на свободу, а досудове слідство по цій справі завершили у квітні минулого року. Як зазначив детектив, за понад рік ознайомлення ніхто зі сторони захисту так і не завершив процедуру.

Нагадаємо, що справу електроцентралей скандально відомих нардепів – братів Дубневичів, розглядатиме Вищий антикорупційний суд після майже річної паузи. Йдеться про присвоєння природного газу Новояворівської і Новороздільської теплоелектроцентралей, що належать братам Ярославу і Богдану Дубневич.

Крім того ми повідомляли, що журналісти знайшли золото і долари в офшорах Ярослава Дубневича.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ