У Росії загинули 52 гірники

Поділитися:

У Кемеровській області внаслідок вибуху метану на шахті «‎Листяжна»‎ загинули 52 особ. Зокрема, шестеро рятувальників, повідомляють джерела російських інформаційних агентств, в екстрених службах і місцевій адміністрації.

«‎За попередніми даними, у шахті нікого не залишилося живими. Загинули 52 людини, включаючи рятувальників», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією,більшість тіл залишаються в шахт. Їх піднімлять на поверхню ліше після того, як стабілізується температура та знизиться концентрація метану.

За словами заступника генерального прокурора Росії, що причиною трагедії став вибух метану. На момент аварії в шахті перебували 285 гірників, 239 з них було піднято на поверхню.

«Швидше за все, це був метановий вибух, зумовлений тим, що була якась іскра, яка спричинила вибух і динамічний удар. Він травмував людей, які не змогли вибратися», — зазначив він.

У прес-службі МНС зазначили, що на пошуки гірників вирушили рятувальники. Проте, одна з груп, у складі якої було шестеро людей, перестала виходити на зв’язок. Згодом було піднято на поверхню тіла трьох рятувальників. Судячи з останніх даних, інші три рятувальники також загинули.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ