У РФ затримали близько двох тисяч протестувальників

Поділитися:

Громадяни Російської Федерації по всій країні активно беруть участь в акціях протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Відомо, що в цілому по Росії, правоохоронними органами було затримано 1873 учасники мітингів.

Так, найбільше затриманих в Москві – 300, в Петербурзі 162 затриманих, в Новосибірську – 90. У Махачкалі затримали 90 осіб, при цьому сімом з них немає 18 років.

Неповнолітні затримані є і в інших містах. У соцмережах з’явилося відео жорсткого затримання 14-річну дитину на Пушкінській. Крім того, в сутичках з правоохоронцями постраждали і журналісти, які вели пряму трансляцію подій, були одягнені в жилети преси, але все рано були затримані.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що на Луб’янці в Москві силовики затримують випадкових перехожих на площі, де не проходить протестна акція.

Російська влада попереджає про відповідальність для учасників несанкціонованих заходів. Зокрема, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про притягнення підлітків до протиправних дій. У Татарстані порушено справу про заклики до масових заворушень.

Нагадаємо, що сили ОМОНу в Москві та інших містах РФ перейшли в силове наступ на учасників протесту проти приміщення в СІЗО лідера російських опозиціонерів Олексія Навального. Центром протистояння правоохоронців і громадян в суботу, 23 січня, стала Москва

Раніше повідомлялося, що опозиційний політик до відльоту зробив кілька заяв, суть яких зводиться до того, що він не боїться повертатися додому і чекає нових розслідувань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу