У Польщі затримали українку у справі Славоміра Новака

Поділитися:

Справа екскерівника «Укравтодору» Новака: фігурантів побільшало. Так, у Польщі затримали українку, яка, за даними польських правоохоронців, брала участь в організованій злочинній групі, що створив Новак. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Нині її звинувачують у відмиванні коштів та у фальсифікації документів за часів, коли Славомір Новак був головою «Укравтодору». Прізвища поки що не називають, а запобіжний захід обиратимуть після допиту. Загалом, це вже шістнадцята людина, затримана у справі Новака. Міжнародний скандал спалахнув влітку минулого року, коли НАБУ спільно з польськими колегами провело масові обшуки на території двох держав.

Самому Новаку висунули звинувачення в керівництві корупційною групою, а саме отриманні хабарів за продовження термінів ремонту автодоріг. У квітні вже цього року повідомили про підозру і власнику компанії «Альтком» – Олександру Тісленку, який, власне, і сплачував хабарі як «абонентську плату» керівництву «Укравтодору» в обмін на «лояльність» до його дорожньої компанії. Сума, що тоді назвало НАБУ, становить приблизно 575 тис доларів та 70 тис євро. Славомір Новак був призначений в. о. голови «Укравтодору» в жовтні 2016 року, а у відставку подав у вересні 2019-го.

Нагадаємо, що «Укравтодор» очолить Андрій Івко. Такий результат конкурсу на зайняття відповідної посади оприлюднив Кабінет міністрів.

Раніше також повідомляли, що Служба безпеки заблокувала активи всіх 174 компаній з санкційних списків Ради нацбезпеки і оборони в рамках боротьби з контрабандою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу