У МОЗ зафіксували антирекорд по коронавірусу

Поділитися:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пропонувати посилити карантинні заходи через зростання кількості нових випадків захворювання COVID-19 і “антирекорди”. Про це заявив сам Степанов на брифінгу 11 червня.

“Такого антирекорду у нас ще не було. Навіть у найважчі часи – в квітні, коли у нас була напружена ситуація…  У нас ніколи не було 689 осіб, які захворіли в один день. Уже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавирусної хвороби. Уже протягом тижня я як міністр охорони здоров’я прошу вас дотримуватися тих правил безпеки, тих рекомендацій, які у нас є », – заявив Степанов.

За його словами, було звернення президента про те, що карантин не скасований і що загроза нікуди не поділась.

«Але подивіться на вулиці і навколо: ми всі вийшли з карантину, ми все вирішили, що його вже не існує, що такої загрози як COVID-19 немає», – сказав Степанов.

Глава МОЗ закликав подивитися на цифри. Зокрема на статистику летальних випадків – вчора від COVID-19 померло 23 людини, а сьогодні – 21 осіб.

«Це ж не просто цифри – це конкретні люди, які померли від такого ворога, як COVID-19. У нас відбувається пом’якшення карантину. Коли ми йшли на це, ми, в тому числі, слухали вас, розуміли, що ви всі втомилися. Але вони (етапи ослаблення) були чітко прораховані з урахуванням тих заходів безпеки, які повинні бути. Чомусь всі вирішили, що їх можна вже не дотримуватися повністю … При дотриманні цих заходів кількість випадків і взагалі можливість інфікування “ковідом” буде знижуватися. І так повинно відбуватися. Але коли ми їх не дотримуємося, ми бачимо ті цифри, які є », – заявив Степанов.

У МОЗ не знімають з себе відповідальність, але закликають українців почати відповідати за своє здоров’я, за своє життя, за здоров’я своїх близьких.

«Звичайно, в ситуації, коли у нас є таке підвищення кількості (нових хворих), ми будемо пропонувати проведення певних заходів – заради вашого здоров’я і життя”, – сказав Максим Степанов.

Як повідомлялося раніше, Всесвітня організація здоров’я вкрай здивована показниками смертності від коронавируса в Росії. Цифри занадто низькі.

Також, Кабінет міністрів України профінансував запит з боку Міністерства внутрішніх справ держави за рахунок грошей державного Фонду по боротьбі з СOVID-19. Це було зроблено для підвищення зарплати працівникам МВС, які стикаються з коронавірусів під час здійснення своєї трудової діяльності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу