У Мінагрополітики підрахували скільком територіям України загрожує посуха

Поділитися:

Глава Міністерства аграрної політики та продовольства України повідомив, що засухи загрожують двом третинам території України. Це створює великі ризики для сільського господарства країни.

Зазначається, що за останні десятиліття Центральна Україна фактично перемістилася з лісостепової зони в степову.

«‎Помірно-континентальний клімат змістився більш ніж на 120-150 км на північ. Ситуація дуже погана. Глобальна зміна клімату вже очевидно. В цьому році є опади, в період вегетації сільськогосподарських культур були хороші дощі, але це не означає, що щось кардинально змінилося. У нас велика деградація ґрунтів, близько 6 млн га земель вимагають поетапної консервації, це з точки зору захисту від водної та вітряної ерозії»‎, – підкреслив міністр.

За його словами, в уряді розглядають проект зрошення на півдні України, вартість якого оцінюється приблизно в 5 млрд доларів.

«‎Ми це бачимо через механізм державно-приватного партнерства, залучення компаній, що знаходяться в топ-10 іригаційних компаній світу. Мова йде про США, Ізраїлі, Франції, Великобританії, Китаї, які мають новітній досвід в реалізації таких проектів. Ми зараз з ними ведемо переговори по проекту, який буде одним з наймасштабніших в Європі»‎, – зазначив глава Мінагрополітики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу