У Киргизстані впав військовий вертоліт з членами Комітету Нацбезпеки

Поділитися:

У Киргизстані, в Алайском районі, сталася авіакастрофа військового гелікоптера МІ-8. Як повідомляють ЗМІ, посилаючись на джерела, гелікоптер Сил повітряної оборони вирушив на місце конфлікту у прикордонний район, який виник між жителями Киргизстану та Таджикистану.

Зазначається, що загалом на борту повітряного судна було 15 осіб. За попередньою інформацією, наразі виявили лише четверо постраждалих.

Деякі інформагентства спочатку повідомляли, що на борту міг перебувати голова департаменту Комітету національної безпеки Киргизстану Камчибек Ташиєв. Проте, згодом ЗМІ уточнили, що він був в іншому гелікоптері.

Водночас, в уряді країни заявили, що гелікоптер був змушений здійснити посадку у зв’язку з технічними несправностями.

Раніше тамтешні ЗМІ повідомляли про загострення ситуації на кордоні Киргизстану й Таджикистану. Конфлікт жителів прикордонних районів обох країн на водозаборі «Головной» переріс у збройне протистояння. Повідомлялося, що з боку Киргизстану загинули 36 громадян та близько 200 постраждали. У Таджикистані заявили про 19 загиблих та 87 поранених. Постраждали й інфраструктурні об’єкті – зруйновано понад триста будівель.

Нагадаємо, днями на нафтопереробному заводі в Тегерані сталася масштабна пожежа. Причина інциденту – витік на одному з резервуарів НПЗ місткістю 20 тис. барелів. Вогонь поширився від аварійної газової труби.

Раніше ми повідомляли, що Шрі-Ланка переживає найбільшу екологічну катастрофу в своїй історії: мальовничі пляжі популярних курортів завалені мікропластиком після пожежі на вантажному судні MV X-Press Pearl, який перевозив 25 тонн азотної кислоти, гідроксиду натрію та інших небезпечних хімікатів, а також 28 контейнерів з сировиною для виготовлення пластикових пакетів. Від них гинуть морські тварини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу