У Державній зерновій корпорації проходять обшуки

Поділитися:

У приміщеннях ПАТ «‎Державна продовольчо-зернова корпорація України», а також в офісах інших суб’єктів господарювання та фігурантів справи на території декількох областей‎ проходять обшуки.

Згідно з інформацією, обшуки проводяться Національною поліцією за ч.2,4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За даними слідства, посадовими особами ДПЗКУ спільно з суб’єктами господарювання було організовано злочинну схему розтрати майна корпорації. Збитки від її реалізації досягають сотень мільйонів гривень. Крім того у поліції повідомили про факти зловживання посадових осіб корпорації при укладанні договорів про страхування майна.

«Посадові особи корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість і не скоювали передоплату товару. Зокрема за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадові особи державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства і експортували товар за ціною, значно нижчою за ринкову. Так, тільки протягом січня-травня цього року було укладено близько 10 збиткових зовнішньоекономічних контрактів на експорт зерна», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході обшуків вже вилучено документацію та електронні носії інформації, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів, відзначається в повідомленні.

«Встановлюється точна сума завданих неправомірними діями посадових осіб ДПЗКУ збитків. Вирішується питання про повідомленні причетним особам про підозри», — повідомили у Нацполіції.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила корупційну схему на закупівлі запчастин до локомотивів.

Також ми писали, що у Київському комунальному об’єднанні зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» співробітники Державної фіскальної служби проводять обшуки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу