У Чорнобилі відкрили нове сховище для ядерного палива

Поділитися:

У Чорнобилі відкрили нове сховище, призначене для відпрацьованого ядерного палива. Як повідомляє Офіс президента, у присутності глави держави Володимира Зеленського було вручено ліцензію на здійснення діяльності відповідною ядерною установкою СВЯП-2 на ЧАЕС з терміном експлуатації до 100 років.

У своїй промові президент заявив, що завданням української влади є запобігання повторення катастроф, подібних до трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Він зазначив, що реалізація відповідного спільного проєкту України і міжнародних партнерів тривала більше десяти років і висловив подяку усім, хто був долучений до будівництва сховища.

Зазначається, що на новому сховищі довгостроково зберігатиметься відпрацьоване ядерне паливо (близько 22 тисяч відпрацьованих тепловидільних збірок) із старого сховища СВЯП-1. Передбачається, що за близько 10 років перевезуть все відпрацьоване ядерне паливо.

Нагадаємо, восени минулого року на Чорнобильській АЕС провели нові випробування сховища ядерних відходів. На об’єкті провели спеціальні “гарячі випробування” з метою перевірки сховища відпрацьованого ядерного палива типу СВЯП-2.

Також ми писали, що АМКУ оштрафував підрядників ЧАЕС на більш, ніж 100 млн. гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу