У «Борисполі» затримали велику партію бурштину

Поділитися:

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали чималу партію бурштину, який збиралися вивезти з України до Китаю. Про це повідомила пресслужба Держмитниці.

Йдеться про партію у 285 кілограмів необробленого бурштину в багажі фізичної особи, при цьому сам багаж повинен був бути відправлений як несупроводжуваний. 13 місць, задекларованих як особисті речі, хотів відправити громадянин з Києва до Китаю.

Національна поліція оформила вилучення і відкрила кримінальну справу за фактом контрабанди. Також відомо, що це одна з найбільших партій бурштину-сирцю, яку коли-небудь затримували на Київській митниці.

Раніше повідомлялося, що у вересні поточного року бурштин почали законно добувати на Волині. Територія видобутку обнесена парканом і надалі гроші будуть направлятися в місцеві бюджети.

Також ми писали й про те, як правоохоронці затримали партію унікального бурштину. Правоохоронці, які затримали зловмисника в аеропорту, повідомили — це каміння ексклюзивне. Його орієнтовна вартість за цінами чорного ринку — декілька десятків тисяч доларів. Зараз бурштин вилучили та направили для проведення відповідного дослідження. Кримінальне провадження відкриють тільки після експертизи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу