Третина Бангладеш пішла під воду

Поділитися:

Сильні зливи і паводки на річках Бангладеш привели до стихійного лиха. За останніми даними, загинуло 54 людини, а постраждали від стихії налічується понад 2,4 мільйона осіб.

У міністерстві надзвичайних ситуацій країни заявили про пошкодження доріг і населених пунктів. Знищені посіви, а дощі не припиняються. Влада Бангладеш побоюються повторення паводків ще в 23 адміністративних округах.

За інформацією метеорологічної служби країни, стихія тільки набирає обертів і зливи триватимуть ще як мінімум два тижні.

Буквально третину країни залишається затоплена водою. Як відзначають фахівці, це наймасштабніша повінь з 1988 року.

Нагадаємо, що за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, близько 95 мостів було зруйновано через негоду в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях. Також в Івано-Франківській і Чернівецькій областях негода зруйнувала 202,4 кілометра доріг. У той же час 549 кілометрів доріг і 213 мостів сильно пошкоджені.

Раніше повідомлялося, що на півдні Японії йдуть проливні дощі, в результаті чого в регіоні почалися зсуви і повені. Загинуло щонайменше 16 людей.

За даними «Голосу Америки», 14 загиблих знайшли в суботу в затопленому будинку для літніх людей біля річки Кума на острові Кюсю. Пошуки інших мешканців будинку продовжилися через кілька днів, коли вода дещо відійшла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу