Суркісів таки пов’язали з «Приватбанком»

Поділитися:

Так, в 2008-2010 роках ряд компаній, пов’язаних із Приватбанком, отримали кредити від кіпрської філії ПриватБанку на загальну суму $ 361 млн. Згодом ці кошти були депоновані на рахунку в ПриватБанку, як засоби компаній сім’ї Суркісів.

У документі Kroll зазначено, що позики на $ 361 млн передавалися через мережу транзакцій між рахунками компаній пов’язаних сторін.

Слідство вважає, що ці кошти згодом були депоновані в Приватбанку на термін до двох років. Потім кошти були перенаправлені на депозитні рахунки шести компаній: Sofinam Investments LLP, Lumil Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP і Tamplemon Investments LLP.

Відомо, що всі 6 компаній були зареєстровані в один день по одному і тому ж адресою і перебували під юрисдикцією Британських Віргінських островів.

“Ці шість власників рахунків представляли близько 80% від загального обсягу коштів, депонованих на Кіпрі, на загальну суму $ 245 млн. Відсотки, отримані по депозитах, були значно вище, ніж відсотки, що приєднуються за кредитами”, – йдеться в звіті Kroll.

За інформацією розслідування Kroll, всі шість депозитних рахунків, згаданих у звіті, привели до Григорія та Ігоря Суркісів, українським олігархам і діловим партнерам Ігоря Коломойського, найбільшого акціонера Приватбанку до його націоналізації.

Нагадаємо, що український державний банк «Приватбанк» продовжує судову тяганину з колишніми акціонерами установи Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Йдеться про позов на суму в 3 млрд гривень, повідомляє прес-служба відомства. Відомо, що відповідні розгляди проходять в англійському суді, який стане розглядати відповідне виробництво від 1 березня 2022 року.

Раніше повідомлялося, що державний ПриватБанк подав дві заяви до Окружного адміністративного суду і Шостий апеляційний адміністративний суд з проханням повернути 407 мільйонів гривень, які стягнули в 2018 році на користь Суркісів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ