Суд заарештував нерухомість Фонду держмайна

Поділитися:

Згідно з постановою Печерського районного суду міста Києва, ряд об’єктів нерухомості, що знаходяться в користуванні Федерації профспілок України, був заарештований за підозрою в їх незаконному відчуженні у Фонду держмайна. Текст постанов був опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що Прокуратура і Національна поліція звинувачують посадовців Профспілки в привласненні або заволодінні майном шляхом зловживання службового становища.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що … посадовими особами Федерації профспілок України та інших суб’єктів господарської діяльності присвоєно ряд об’єктів нерухомого майна державної власності в особливо великих розмірах”, – йдеться в тексті постанови суду.

Слід зазначити, що суд належав арешт на нерухомість, заборонив суб’єктам державної реєстрації здійснювати будь-які реєстраційні та нотаріальні дії, а також заборонив будь-які розпорядження цим майном.

Так, заарештованими об’єктами є:

  • Будинок Профспілок на Майдані Незалежності;
  • Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац);
  • ресторанний комплекс на Трухановому острові;
  • будівля на Контрактовій площі, 10;
  • навчально-спортивна база “Святошин”;
  • санаторій “Жовтень” в Конча-Заспі;
  • санаторії в Ірпені, Одесі, Куяльнику;
  • інша нерухомість в Києві, Одесі, Ужгороді, Луцьку, Трускавці.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України анонсував проведення нового аукціону в період з 23 по 27 листопада. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що в рамках торгів на наступному тижні Фонд збирається виставити на продаж 21 лот загальною вартістю в 9 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що судді продовжать вивчати законність договору «Приватбанку» з детективами Kroll. Таке рішення прийняли в Апеляційному суді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу