Суд розгляне позов ФГВФО до Катерини Рожкової

Поділитися:

Верховний Суд виніс рішення розблокувати позов до Катерини Рожкової на півтора мільярди гривень. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового»‎.

Таким чином, суд задовольнив касаційну скаргу Фонду гарантування вкладів. Йдеться, про відшкодування збитків, які Фонд намагається стягнути з колишніх власників та топ-менеджерів збанкрутілого «Платинум Банку». Серед них і перша заступниця глави НБУ Катерина Рожкова.

Позивач зазначив, що під час ліквідації фінустанови посадовці банку здійснили ряд завідомо збиткових активних операцій, а саме продовжили кінцеві строки повернення кредитних коштів по семи кредитних договорах. Однак, суди першої та апеляційної інстанцій вимоги Фонду назвали неоднорідними та повернули позов.

Натомість, Верховний Суд скасував попередні ухвали і постановив, що позовні вимоги до 12 відповідачів, які входили до органів керівництва «Платинум Банку» пов`язані між собою одним і тим самим способом захисту прав та законних інтересів.

Відзначимо, «Платинум Банк» визнали неплатоспроможним у січні 2017-го. В лютому того ж року фінустанову відправили на ліквідацію. За даними Фонду гарантування вкладів, обсяг вимог кредиторів банку перевищує 7 мільярдів гривень. Оціночна вартість ліквідаційної маси становить близько 2 мільярди. Сума недостатності майна банку для задоволення вимог кредиторів — 5 мільярдів 100 мільйонів гривень.

Станом на початок 2021-го року вкладникам «Платинум Банку» в межах гарантійної суми виплатили компенсації на 4 мільярди 820 мільйонів гривень.

Раніше у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб розповіли подробиці щодо того, скільки грошей отримали вкладники неплатоспроможних банків в рамках гарантованого відшкодування з боку держави. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також ми писали, що ФГВФО влаштує великий розпродаж активів банків-банкрутів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу