Суд РФ виніс вирок екс-главі «Нафтогазу» Ігоря Бакая

Поділитися:

Колишнього главу НАК “Нафтогаз Україна” і екс-керівника Державного управління справами України Ігоря Бакая Басманний суд Москви засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно (з випробувальним терміном 4 роки) за особливо велике шахрайство. Відомо, що вирок був винесений 26 листопада. Згідно з ним, суд визнав Бакая винним в особливо великому шахрайстві.

Так, Ігор Бакай був затриманий в Москві в жовтні 2017 року і з санкції суду взято під варту. Згодом запобіжний захід йому було змінено на домашній арешт.

Слідство ставить Бакаю розкрадання $ 12 млн у Metalloinvest Limited, отриманих в рамках договору позики від імені ТОВ “Індустріальна група” Російський ведмідь “. Однак, в МВС Росії називають суму в 630 млн рублів у цій справі.

Слід зазначити, що Бакай обіймав посаду першого голови правління “Нафтогазу” з 1998 по 2000 рік. З 1997 рік по 2000 рік був позаштатним радником президента України Леоніда Кучми. У 2003-2004 роках очолював Державне управління справами України. У 2005 році Бакай отримав російське громадянство.

Крім нинішньої, він фігурував у ряді кримінальних справ, які розслідували українські правоохоронні органи. У 2005 році МВС України оголосило його в розшук у справі про зловживання повноваженнями. У 2010 році за рішенням суду в Києві всі кримінальні справи стосовно Бакая були припинені.

Нагадаємо, що згідно з постановою Печерського районного суду міста Києва, ряд об’єктів нерухомості, що знаходяться в користуванні Федерації профспілок України, був заарештований за підозрою в їх незаконному відчуженні у Фонду держмайна. Текст постанов був опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Раніше повідомлялося, що в правлінні «Нафтогазу» заявили, що шанси на завершення будівництва російського «Північного потоку-2» таять на очах, чому сприяють нові санкції США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу