Суд арештував майно брата судді Вовка

Поділитися:

Майно адвоката Юрія Зонтова, рідного брата одіозного голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, арештували. Таке рішення прийняв Вищий антикорупційний суд, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Тож, нині під арештом опинилися дві квартири, недобудований будинок, нежитлові приміщення, земельна ділянка та автомобіль Юрія Зонтова. НАБУ та Спецантикор прокуратура підозрюють Зонтова у підбуренні до дачі хабаря судді ОАСКу.

За даними слідства Зонтов та його спільник, адвокат Юрій Донець підбурювали до дачі 100 тисяч доларів хабаря ліквідатора страхової компанії «АКС Кепітал» Сергія Коваленка. Ці гроші нібито мали передати судді Окружного адмінсуду за задоволення позову цієї страхової компанії, в якому просили скасувати податкове повідомлення.

Хабар Коваленко передавав двома траншами – наприкінці березня – 10 тисяч доларів, а на початку квітня решту – 90 тисяч. За твердженням судді САП – 20 тисяч доларів знайшли у Донця, а 80 – у адвоката Зонтова.

Також відомо, що всі деталі передачі хабаря та перебігу судової справи «АКС Кепітал» вони детально обговорювали у листуваннях, та розмовах, які були зафіксовані негласними слідчими діями. Також у Зонтова виявили флешку з проектом судового рішення про задоволення позову компанії «АКС Кепітал». Наразі, Юрій Зонтов знаходиться під вартою з альтернативою застави у 35 мільйонів 185 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що братові голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрію Зонтову та ще одному адвокату підписано підозри.

Нагадаємо, оприлюднено деталі ініційованого президентом Володимиром Зеленським законопроєкту щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва (№5369)

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу