Стали відомі деталі продажу квартир керівником банку «‎Аркада»‎

Поділитися:

Керівник банку «‎Аркада»‎ Костянтин Паливода продавав своїм фірмам квартири у Києві за 170 гривень за квадратний метр. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового»‎.

Слідчі з’ясували, оборудку організували під виглядом акції на житло. Зазначається, що на дві підконтрольні компанії було виведено майже 23 млн гривень.

У жовтні-листопаді 2018 року «Аркада» оголосила про дві програми лояльності із залученням коштів фонду фінансування будівництва «Еврика» – «Гуртом дешевше» і «Разом дешевше». Учасникам акції потрібно було одночасно укласти не менше 6 договорів та зробити перший внесок у розмірі щонайменше 90% від вартості кожного об’єкта. При цьому довіритель повинен був внести стовідсоткову плату.

Учасником акції «Гуртом дешевше» стала фірма «Прима Торгпостач», а учасником акції «Разом дешевше» – «Новітні інформаційні технології». І це попри те, що комісія Нацбанку ще раніше визнала ці фірми пов’язаними з «Аркадою». Ці дві компанії перерахували у фонд фінансування загалом 234 тисячі за 12 квартир , що нібито становило 90% від вартості цих квартир.

За підрахунками слідчих, вартість квадратного метра склала від 170 грн до 190 грн. Хоча, реальна ціна за 1 кв м тоді становила щонайменше 17 тисяч гривень.

Зазначається, що пізніше компанії не внесли 10% потрібної суми і банк відкріпив від них вказані квартири. Після чого фірми подали заяви з проханням повернути сплачені кошти за договорами. «Аркада» погодилася на це. Проте повернули їм не 234 тисячі гривень, а 23 мільйона.

Нині керівнику Аркади Костянтину Паливоді повідомлено про підозру у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

Раніше ми писали про те, що восени Фонд гарантування вкладів фізосіб виставив на продаж вітчизняний банк «Аркада», який раніше був визнаний неплатоспроможним з боку НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу