США допоможуть Україні зі стратегією розвитку охорони здоров’я

Поділитися:

Міністерства охорони здоров’я України та США будуть співпрацювати в частині експертної допомоги щодо написання стратегії розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Глава відомства зазначив, що таким чином буде систематизовано прагнення держави забезпечити універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я. Проте ключовим питанням є продовження співпраці країн в рамках Глобального порядку денного з безпеки здоров’я.

«Це співробітництво спрямоване на запобігання поширенню та раннє виявлення інфекційних хвороб, а також на формування адекватної відповіді медичної системи на біологічні загрози», — уточнив Ляшко.

Крім того, сторони обговорили можливість розпочати співпрацю з АМА (American Medical Association) і APHA (American Public Health Association). Також було окреслено бачення розвитку співпраці з Національним інститутом здоров’я США, Центром контролю та профілактики захворювань і Управлінням по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA, США).

Нагадаємо, раніше у МОЗ дали свій прогноз по захворюваності коронавірусом.

Крім того у Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що можуть почати закривати студентські гуртожитки, якщо в них буде занадто малий відсоток провакцинованих від COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу