Справу про присвоєння $ 20 мільйонів «Ощадбанку» передали в суд

Поділитися:

НАБУ та САП передали до суду обвинувальний акт щодо 12 осіб, причетних до заволодіння $ 20 млн «Ощадбанку». Про це повідомляє «Перший Діловий».

За даними слідства, у 2013-2014 роках організував схему колишній нардеп Станіслав Березкін разом з посадовцями підприємства «Креатив» та «Ощадбанку». Зазначається, що вони незаконно взяли у фінустанови $ 20 млн кредиту, нібито на купівлю насіння соняшника. Після цього вони підписали фіктивні договори та вивели кошти за кордон на рахунки підконтрольних їм компаній у Белізі та Швейцарії. Згодом за ці гроші було придбано корпоративні права юридичних осіб, які володіли цінною нерухомістю.

Згідно з інформацією, у 2019 році правоохоронці повідомили про підозру Березкіну. Нині, у зв’язку з його смертю, провадження закрите.

Раніше ми повідомляли, що Верховний суд поставив крапку в довгій судовій тяганині між українським «Ощадбанком» і російським «Сбербанком». На цю мить АТ «Ощадбанк» визнав право «Ощадбанку» використовувати на території України торгову марку «Сбербанк». Таку інформацію озвучила пресслужба українського державного банку.

Також ми писали про те, що влада готує до продажу «Ощадбанк».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу