Співробітників УЗ викрили в крадіжці палива тоннами

Поділитися:

У прес-службі Офісу генпрокурора України повідомили, що працівників рівненської філії «‎Львівської залізниці»‎ АТ «‎Укрзалізниця»‎ викрили за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем.

«За даними слідства, група чиновників систематично розкрадала паливно-мастильні матеріали державного підприємства. Вони двічі в день — вранці і ввечері відкачували з маневрових тепловозів паливо. Таким чином присвоювалося від 15 до 30 тонн щомісяця (тобто до тонни палива в день), які працівники реалізовували. За результатами проведених негласних слідчих дій, у формі контролю за вчиненням злочину у вигляді оперативної закупівлі, у них придбано 200 літрів викраденого палива», — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, було затримано п’ятьох посадових осіб підприємства. Зокрема в порядку ст. 208 КПК України під час розкрадання паливно-мастильних матеріалів. Затриманим повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

«Проведено більше 30 санкціонованих обшуків у приміщеннях підприємства і за місцем проживання посадових осіб. Вилучено понад 1400 літрів дизельного палива, каністри з залишками пального, засоби для його відкачування, 5 автомобілів, які використовувалися для перевезення викраденого палива, мобільні телефони, грошові кошти в різній валюті, банківські картки, чорнові записи», — повідомили в прокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування.

Раніше ми повідомляли, що «‎Укрзалізницю»‎ викрили у змові з турецькими компаніями.

Також ми писали, що «‎Укрзалізниця»‎ лобіює інтереси українських олігархів. Про це довідалися журналісти-розслідувачі. З’ясували, що компанія придбала 3 тисячі тонн дизпалива за 800 мільйонів — у компаній з оточення Ігоря Коломойського та Віктора Медведчука.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу