SpaceX втратила понад 40 супутників через геомагнітний шторм

Поділитися:

Американська приватна компанія, що виготовляє космічну техніку, SpaceX 3 лютого вивела на орбіту 49 інтернет-супутників Starlink. Про це повідомляє сайт корпорації.

Наступного дня після виведення трапилася геомагнітна буря, внаслідок якої атмосфера нагрівається та ущільнюється саме на тій висоті, де починається перший етап запуску – розгортання. Під час шторму рівень опору зріс у половину, що й завадило щонайменше 40 супутникам вийти в безпечний режим та повноцінно функціонувати.

На цей момент пошкоджені супутники виведені з ладу і передбачається, що вони увійдуть в атмосферу Землі, де згорять, не перетворившись на орбітне сміття. Жодної загрози для людей і тварин вони не становлять, а також їхній шанс зіткнення з іншими космічними об’єктами мінімальний.

Нагадуємо, що нещодавно відбулося виведення на орбіту українського супутника «Січ-2-30». Україна не запускала до космосу власну техніку з 2011 року.

Раніше ми повідомляли, що SpaceX запустила космічний телескоп для вивчення чорних дір. Ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) NASA для вивчення всесвіту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу