Скандал у Франції: за президентом Макроном могли стежити через мобільний додаток

Поділитися:

За Емманюелем Макроном могли стежити через програму Pegasus. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового», посилаючись на газету «Le Monde».

Зазначається, що один із номерів, яким президент регулярно користується з 2017 року, фігурує в списку контактів, за якими начебто стежили спецслужби Марокко саме за допомогою цієї програми.

Pegasus, за допомогою якої можна знімати інформацію з будь-якого телефону, ізраїльська компанія-розробник постачала спецслужбам із 2016-го року. Окрім мобільного Макрона, припускають журналісти, хакери могли також зламати пристрої прем’єр-міністра Едуарда Філіппа та ще 14-ти урядовців.

У Єлисейському палаці заявили, якщо інформація підтвердиться, Париж уживатиме серйозних заходів. Тим паче, що раніше французька прокуратура вже відкривала розслідування за фактом ймовірного використання шпигунського софту і таємного його встановлення на смартфонах.

Раніше ми повідомляли, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів чергові перемовини з главою Російської Федерації Володимиром Путіним. Зазначається, що діалог політиків відбувся в рамках телефонних перемовин. Темою розмови стали російські хакерські атаки в бік США.

Також ми писали, про тернопільського хакера, який завдав шкоди банкам 10 країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу