Серед загиблих в результаті терактів в Афганістані є новонароджені – ЗМІ

Поділитися:

У числі загиблих в результаті теракту, який стався у вівторок, 12 травня, в Афганістані, є двоє новонароджених. Терористи, замасковані під поліцейських атакували лікарню в столиці Афганістану, Кабулі.

Як повідомляє агентство Reuters, терористи вбили 16 осіб, в тому числі двох новонароджених з пологового будинку, керованого міжнародною гуманітарною організацією “Лікарі без кордонів”.

Нападники стріляли в кого-небудь в цій лікарні без причини. Це державна лікарня, і багато людей приводять своїх жінок і дітей на лікування, – розповів Рамазан Алі, очевидець події.

В цей же день в результаті іншого нападу в східній провінції Нангахар терорист-смертник підірвав бомбу на похоронах командира поліції, в якому брали участь урядовці та члени парламенту. Було вбито щонайменше 24 людини і 68 осіб поранено. Влада заявила, що число жертв може бути вище.

Поки жодне угрупування не взяло відповідальність за атаки. Талібан, основна група афганських ісламістських повстанців, яка заявляє, що припинила напади на міста відповідно до угоди про виведення військ США, заперечує причетність до обох атакам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Афганістані відбулося два терористичних нападу. Терористи напали на лікарню в Кабулі і похоронну церемонію в провінції Нангархар.

В результаті інциденту загинули близько 30 осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу