СБУ знову бореться з пірамідою B2B Jewelry

Поділитися:

Служба безпеки України вкотре бореться з фінансовою пірамідою B2B Jewelry. Зазначається, що СБУ провела нову серію обшуків, а також припинила роботу частини магазинів мережі. Крім того, чотирьом кураторам B2B Jewelry повідомили про підозру.

Згідно з інформацією, було проведено 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди і безпосередньо у магазинах. Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей.

В ході проведених обшуків було вилучено документи, що мають доказове значення, ювелірні вироби, печатки юридичних осіб, які використовували при вчиненні злочинів, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Крім того, вилучили майно, в тому числі транспортні засоби.

Всім чотирьом фігурантам виробництва оголошено про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект, головною метою якого є захист громадян нашої країни від фінансових пірамід і всіляких шахраїв. Поштовхом до написання законопроекту стала гучна фінансова піраміда B2B Jewelry, від роботи якої постраждали тисячі довірливих українців.

Також ми писали, що список проектів, які мають загальну назву «фінансова піраміда», розширився — до нього нещодавно додалися ще сім. Такі дані оприлюднили у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу