СБУ взялася за міжнародних перевізників

Поділитися:

Як повідомили в прес-центрі Служби безпеки України, працівникам СБУ вдалося задокументувати фінансову оборудку Асоціації міжнародних перевезень із коштами учасників ринку.

Оперативники спецслужби встановили, що Асоціація протягом 2017-2020 років отримала від компаній, які займаються міжнародними пасажирськими та вантажними перевезеннями, понад 300 тис. гривень платежів і внесків.

«За версією слідства, керівництво громадської структури здійснювало обов’язкове страхування перевізників через аффілійовану з директором компаніэю за завищеними тарифами. Більшу частину грошей посадові особи виводили в тінь через безтоварні операції з фірмами з ознаками фіктивності », – сказано в повідомленні.

За висновками профільних експертів, через дії керівництва розцінки на послуги Асоціації українських перевізників були штучно завищені, а державний бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень. Для отримання доказів протиправноъ схеми правоохоронці провели в Києві та Київській області обшуки в офісі Асоціації, афілійованих страхових компаніях і фіктивних фірмах.

Під час слідчих дій було вилучено фінансові та бухгалтерські документи, що підтверджують проведення фіктивних операцій, печатки вітчизняних і іноземних компаній, через які кошти переводили в готівку. Також виявлено чорнові записи, чисті бланки фінансово-господарських документів підставних комерційних структур, і велику суму неврахованої готівки.

«Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності всіх організаторів і учасників угоди. Операцію проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі Слідчим управлінням Офісу великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України», – заявили в прес-центрі СБУ.

Як повідомлялося раніше, глава Служби безпеки України написав лист прем’єр-міністру України Денису Шмигаль, в якому вказав, що в підконтрольному йому відомстві вважають, що в деяких областях країни утворилися всі умови для поганої якості надання комунальних послуг або ж зупинки їх надання.

Також, на Закарпатті співробітники Служби безпеки України виявили несанкціонований ввіз на територію України партію смартфонів і іншої техніки відомих брендів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу