СБУ розслідують справу про фіктивні ремонти на УЗ

Поділитися:

Протиправну схему фіктивного виконання ремонтних робіт машинних комплексів АТ “Укрзалізниця” для експлуатації залізничних шляхів виявила Служба безпеки України.

Фахівці СБУ стверджують, що подальша експлуатація шляхів після такого “ремонту” створювала потенційну загрозу стабільному функціонуванню об’єктів критичної інфраструктури залізничної галузі.

Крім того, в СБУ встановили, що комерсанти вступили в змову з керівництвом однієї з філій АТ “Укрзалізниця”. Протягом декількох років зловмисники надавали послуги технічного обслуговування обладнання на поїздах і машинах формально. При цьому рухомий склад продовжували експлуатувати в технічно несправному стані, ставлячи під загрозу стабільну роботу залізничної інфраструктури.

За підсумком, в межах досудового розслідування співробітники СБУ ініціювали відповідні експертизи, які підтвердили фіктивність наданих послуг і нанесення шкоди “Укрзалізниці”.

Слід зазначити, що за матеріалами СБУ, в січні 2021 року Київська місцева прокуратура №6 оголосила шість підозр фігурантам протиправної оборудки за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Обвинувальні матеріали направлені до Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, що будівлі вокзалів в Україні після передачі в концесію поступово перетворяться в торговельні центри. Про це розповіли в прес-службі «Укрзалізниці» з посиланням на слова голови правління компанії Володимира Жмака. Поки, за його словами, мова йде про передачу в концесію семи вокзалів.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки викрила масштабну агентурну мережу, яка працювала на замовлення російських спецслужб і керувала каналами в Telegram, повідомляє прес-центр СБУ. Відзначається, що в цій справі оголосили підозру імовірній організаторці мережі – громадянці України. Її затримали в Києві.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу