СБУ прийшла з обшуками до міськради Полтави

Поділитися:

У четвер, 2 вересня співробітники Служби безпеки України проводили обшуки в приміщенні Полтавської міської ради. Про це повідомила прес-секретар СБУ в Полтавській області.

Згідно з інформацією, слідчі дії проходять в кабінеті міського голови та начальника управління з питань містобудування та архітектури Полтавської громади. Зазначається, що обшуки проводились в рамках розслідування справи про хабарництво щодо чиновника одного з управлінь Полтавської міськради і місцевого депутата.

«Зловмисники намагалися організувати систему поборів з місцевих підприємців при видачі дозвільних документів на будівництво і благоустрій. У разі відмови платити, погрожували створити перешкоди в здійсненні підприємницької діяльності», — сказано в повідомленні СБУ.

За даними слідства, вартість таких дозвільних документів для одного з місцевих підприємців зловмисники оцінили в $ 5 тис. Оперативники СБУ затримали депутата відповідно до ст. 208 КПК України при отриманні другої частини хабара.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу затриманому і причетним посадовим особам найближчим часом планується оголосити про підозру. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, НАТО схвалило законопроект про реформу СБУ.

Крім того у Службі безпеки повідомляють, що фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки відомства за минулий місяць припинили й знешкодили 43 кібератаки, спрямовані на інформсистеми владних структур.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу