СБУ попередила спробу заволодіння майном Дунайського пароплавства

Поділитися:

В СБУ заявили про те, що була спроба незаконного заволодіння майном ПАТ «Українське Дунайське пароплавство». Наразі вона припинена, а це значить, що компанії зберегли близько 2 мільярдів гривень. Про це розповіли в пресслужбі СБУ.

Схему організували під виглядом реорганізації, в цілому планувалося виведення з активів компанії більше ніж 450 одиниць флоту — річкові та морські судна і баржі. Одержувачем повинна була бути іноземна компанія.

Важливо також і те, що подібні дії могли призвести до заподіяння шкоди обороноздатності України.

Раніше повідомлялося, що Дунайське пароплавство може перейти до угорців. Дунайське пароплавство, яке базується в Ізмаїлі, може стати банкрутом після того, як його виведуть з-під державного управління. Йдеться про можливу передачу компанії угорцям, при цьому українські експерти говорять про те, що подібні дії призведуть до бюджетної катастрофи міста Ізмаїл.

Також ми писали й про те, що СБУ провела обшуки в Дунайському пароплавстві. Обшуки були ініційовані відповідно до звернення депутатів Одеської облради, які стали страйкувати проти безплатної передачі флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» в розпорядження угорської компанії Business Shipping Company (BSC).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу