СБУ підозрює «Сумиобленерго» у корупційних схемах

Поділитися:

Служба безпеки повідомляє про викриття корупційної схеми, організованої керівництвом АТ “Сумиобленерго”, яка у підсумку дозволила вивести у тінь понад 80 мільйонів гривень.

За версією слідства, посадовці компанії у рамках інвестиційної програми мали провести реконструкцію й оновлення енергосистеми регіону. Було врегульовано регламент робіт контролюючими органами.

Проте, за результатами перевірки, організатори не виконали 60% очікуваних робіт, тоді як кошти за нібито повне виконання перерахували афілійованим комерційним структурам.

Також зафіксовано, що упродовж 2017-20 років чиновники здійснили низку операцій із купівлі-продажу “сміттєвих” цінних паперів. Правохоронці перевіряють відомості, що схема дозволила вивести прибуток компанії у понад 195 мільйонів гривень через наближені комерційні структури.

СБУ перевіряє інформацію і про те, що збитки від цих схем покривали за рахунок неправомірного підвищення тарифів на електроенергію.

Порушено кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК.

Нагадаємо, СБУ спільно з обласною Службою автомобільних доріг в Харківській області попередила збитки державного бюджету більш ніж 1 млрд грн. Йдеться про тендер на проведення ремонту однієї з автодоріг державного значення в Харківській області в 2020 році.

Також ми писали, що Служба безпеки викрила схему розкрадання бюджетних коштів при будівництві об’єктів соціальної інфраструктури на Луганщині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу