Прокуратура взялася за справу потонулого танкера «Делфі»

Поділитися:

Гучна справа навколо затонулого у Чорному морі танкера «Делфі» розслідується уже більше року. Слідчі не можуть знайти винних в аварії та вирішити, хто ж заплатить компенсацію за шкоду, нанесену довкіллю. Нині ж за справу взялася Прокуратура Одеської області. І почала розслідувати можливу провину посадовців Одеського морського торговельного порту, – які відповідали за безпеку судноплавства на цій ділянці Чорного моря, інформує телеканал «Перший Діловий».

Загалом же, кажуть слідчі – знайти винних у цій справі – досить складно. Адже коріння компанії-власника судна знаходиться на Британських Віргінських Островах. А зареєстровані вони взагалі на Кіпрі. Тому, хоча кінцеві бенефіціари неофіційно і відомі в Україні, юридично це дуже важко довести.

Нагадаємо, судно «Делфі» лежало біля Одеського пляжу близько 10 місяців – з листопада 2019-го по вересень 2020 року. Внаслідок витоку нафтопродуктів, допустимі норми їх концентрації у воді були сильно перевищені. Тож висновки екологи зробили невтішні. Збиток, завданий екології від аварії Delfi оцінили у півмільйона гривень. Тоді ж уряд подав позов проти номінального власника судна Mister Drake PC, оскільки той не прибирав танкер протягом кількох місяців. Раніше суд також постановив, що компанія-власник має відшкодувати 2,7 мільйона гривень Адміністрації морських портів України.

Раніше ми повідомляли, наприкінці весни цього року танкер “Делфі” передали у власність держави. Таке рішення ухвалив Господарський суд Одеської області, задовольнивши позов українського уряду до компанії-судновласника Mister Drake PC (Британія).

Також ми писали, що у світі впав попит на нафтові супертанкери. Через зниження попиту на послуги супертанкерів – їм загрожує відправка на металобрухт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу