Прикордонники вилучили контрабандних ліків на 10 млн гривень

Поділитися:

Згідно з інформацією Галицької Держмитслужби, 5 червня в пункт пропуску «Рава-Руська» заїхав транспортний засіб на іноземній реєстрації під керуванням 35-річного громадянина України.

Щоб пройти митний контроль, водій вибрав смугу руху «зелений коридор». Однак при огляді серед особистих речей, в багажному відділенні авто, митники виявили 300 ампул лікарських засобів. Орієнтовна вартість 1 ампули близько 35-40 тис. грн.

При цьому водій стверджує, що ліки попросили перевезти через кордон, і про їх вартість він не знав.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачених ст. 471 Митного кодексу України. Ліки, орієнтовна вартість яких понад 10 млн грн, вилучено. Справу направлять до суду.

Нагадаємо, що Державна митна служба України порадувала українців новим сервісом: в цю п’ятницю митниця відкрила нову службу підтримки для бізнесу – «HelpDesk». Про це відомство повідомило на своїй сторінці в Telegram.

Раніше повідомлялося, що в Держмитслужбі переконані, що завдяки відповідному IТ-рішенню бізнес зможе комунікувати з представниками служби підтримки митниці «безпосередньо в самій заявці».

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ