Пожежа в хостелі в центрі Риги: загинули вісім осіб

Поділитися:

В середу 28 квітня вранці в центрі Риги в результаті пожежі загинули вісім чоловік, повідомила Державна пожежно-рятувальна служба (VUGD / ГПСС).

Виклик на вулицю Меркеля, 8 рятувальники отримали незадовго до 5 години ранку, тут відкритим полум’ям горіли квартира і дах верхнього поверху 6-поверхової будівлі.

Спочатку повідомлялося, що в палаючому будинку знайдені тіла 7 загиблих людей. Близько 7 години ранку представник ГПСС Агрітім Вітола повідомила, що знайдений ще один загиблий.

Ще дев’ять людей постраждали і передані медикам, евакуйовані 24 людини. В ефірі передачі Rīta Panorāma на LTV представник Служби невідкладної медичної допомоги Ілзе Букша повідомила, що 6 госпіталізованих надійшли з опіками і ознаками отруєння продуктами горіння. Постраждалі в середньотяжкому стані і в свідомості.

Співчуття родичам загиблих у пожежі висловив президент Латвії Егілс Левітс.

Вогонь локалізували

На місці НП працювали більше 50 пожежних.

В 08.03 пожежу було локалізовано, з’ясувалося, що площа горіння склала 250 кв. метрів.

Роботи по гасінню пожежі тривають, вогонь поширювався по конструкціях і утеплення даху. Начальник Управління оперативного керівництва ГПСС Яніс Грінбергс розповів LTV, що в будівлі стояла залізні двері з кодовим ключем, яка спочатку заважала роботі пожежників.

Через пожежу на ділянці вулиці Меркеля від вул. А. Чака до Кр. Барона перекрито рух.

Пожежа в хостелі

Мер Риги Мартіньш Стакіс розповів Латвійському радіо, що в палаючому будинку знаходиться хостел, що надає готельні послуги за дуже низькими цінами, ними часто користувалися іноземні студенти. У будівлі, згідно публічно доступної інформації, знаходиться хостел Japanese Style Centrum і офіси ряду підприємств.

Ризька дума готова допомогти з розміщенням постраждалих у пожежі, станом на 8 годину ранку заявки подали 7 осіб. У свою чергу соціальні служби нададуть підтримку, щоб у людей були необхідні речі. Самоврядування також готове допомогти з відновленням документів, розповів Стакіс.

Тим часом, свідок події Вікторія підтвердила, що пожежа сталася в хостелі, де, можливо, перебувало кілька десятків людей. Вона розповіла, що чула вибух, якому передував конфлікт між проживаючими в ньому.

Поліція порушила кримінальний процес  щодо пожежі в хостелі на вул. Меркеля.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ