Повені у Бразилії: є загиблі, йде евакуація

Поділитися:

Зливи в Бразилії продовжуються з листопада місяця, через що в країні почалися сильні повені. Уряд держави зараз проводить термінову евакуацію людей з особливо постраждалих регіонів.

Повідомляється, що сильні зливи продовжуються у 19 містах Бразилії, з яких вкрай постраждали жителі Ітороро, Гуаратінґу та Коарачі, розташовані у південній частині штату.

Зазначається, що з початку повеней загинули щонайменше 17 людей.

Зараз влада країни проводить термінову евакуацію людей зі штату Баія. Власні будинки змушені були залишити 11 тисяч 260 людей, а тим, хто виїхати не має можливості, надається різнобічна допомога від держави.

У суботу, 25 грудня 2021 року, федеральний уряд Бразилії поряд із місцевою владою штату, співпрацюючи з іншими рятувальними службами, провели низку операцій, спрямованих на порятунок мешканців, а також здійснили мобілізацію персоналу. Окрім цього зі штату вивезли літаки та обладнання.

Губернатор Руї Коста прокоментував ситуацію, заявивши про дії, що виконуються урядом з допомоги постраждалим: «Ми повністю мобілізовані і вживаємо всіх заходів для надання необхідної підтримки жертвам злив, що обрушилися на Баію на це Різдво».

Серед іншого відомо, що близько 17 головних доріг затоплено, через що вони перекриті, що також ускладнює дії з транспортування та евакуації людей.

Нагадаємо, у Малайзії також пройшли сильні зливи, внаслідок чого затоплено безліч регіонів, з яких загалом уже евакуйовано понад 21 тисячу людей.

Раніше ми повідомляли, що на Філіппінах від тайфуну загинули десятки людей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу