Поліція затримала спільника радника Єрмака

Поділитися:

Правоохоронці затримали спільника радника Андрія Єрмака – Романа Неговелова при отриманні першої частини хабаря – 100 000 доларів від медичної компанії “Юбіай фарм Трейд”. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Саме проти цієї компанії і відкрито справу за ухилення від сплати податків. Слідчі розповіли, що чиновник протягом 7 років регулярно пропонував свої послуги по вирішенню проблем в органах.

В кінці жовтня, після того, як виявилося, що фірму підозрюють в ухиленні від сплати податків, Неговелов запропонував компанії вирішити питання за 300 тисяч доларів. У цю суму нібито був включений «відкат» для Офісу Генпрокурора. Зрештою вдалося «сторгуватися» на 200 тисячах.

Протягом тижня чиновник повинен був вирішити проблему. Однак, платити керівництво фірми за це не поспішало і саме ж звернулося в ГБР. Неговелова затримали на гарячому.

Однак, як з’ясували журналісти, підозрюваний довго в СІЗО не затримався – практично відразу вийшов під заставу в майже три мільйони. Не менш цікавим виявилося і те, що на дружину Неговелова записана цінна нерухомість і дороге авто, вартість яких значно перевищує зарплату і доходи від її бізнесу.

Нагадаємо, що прес-служба Міністерства цифрової трансформації повідомила, що за підрахунками аналітиків, завдяки державним послугам онлайн, громадяни щорічно можуть економити 1,3 мільярда гривень.

Відомо, що зараз українці можуть заощадити до 495 млн грн на рік, якщо будуть отримувати державні послуги онлайн і не відвідувати державні органи. Це як раз ті кошти, які витрачаються на дорогу, а також на всілякі бланки і ксерокопії документів.

Раніше повідомлялося, що Печерський райсуд Києва задовольнив прохання слідчого Нацполіції і продовжив термін досудового розслідування у кримінальному провадженні по Подільсько-Воскресенському мосту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу