Подільський райсуд розглядає справу судді Тупицького

Поділитися:

У Подільському райсуді Києва у вівторок, 8 червня, почали розглядати по суті справу стосовно відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Сам Тупицький також з’явився на засідання.

Про це повідомляє «Перший Діловий».

Тупицький з’явився разом із захисниками у справі.

Відзначимо, це вже другий раз, коли Тупицький приходить до суду, кілька разів він не був на засіданнях. Захист тоді обґрунтовувала його неявку станом здоров’я.

Звинувачення наполягає, що у жовтні 2018 року в одному з кафе Києва Тупицький, який на той час займав посаду заступника голови КСУ, підкупив свідка у кримінальному провадженні.

Свідок повинен був відмовитися від показів або дати «потрібні» свідчення на користь колишнього голови Вищого господарського суду України, який перебував у статусі підозрюваного.

Крім того, за даними ДБР, колишній голова КСУ в 2018 і 2019 роках надавав неправдиві свідчення у справі протиправного заволодіння майновими активами «Зуєвського енергомеханічного заводу» в місті Зугресі Донецької області.

На попередньому засіданні, на яке Тупицький вперше з’явився, не прийшли прокурори. Крім того, звинувачення відмовилося від клопотання про запобіжний захід щодо Тупицького.

Нагадаємо, енергомеханічний завод, у причетності до заволодіння майном якого підозрюють Тупицького, розташований у місті Зугрес. Зараз він тимчасово окупований терористами «ДНР».

Також ми писали, що в елітних селищах під Києвом розпочався аудит, анонсований Володимиром Зеленським. Йдеться про маєтки у Конча-Заспі та Пущі-Водиці. Їх перевірять, аби встановити перелік осіб, які проживають в державних резиденціях, і з’ясувати, чи мають вони на це право. А отже декому з колишніх чиновників доведеться готуватися до виїзду. Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив Олександр Тупицький, який майже пів року не платив за користування держдачею і за комунальні послуги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу