Податкова ліквідувала систему незаконних АЗС

Поділитися:

У прес-центрі Державної фіскальної служби повідомили про факт зберігання та продажу самостійно виготовлених паливно-мастильних матеріалів. Відомо, що ділки підробляли дизельне паливо, а також бензин марки А92 і А95.

Крім того, підприємства оформляли реалізацію бензину і дизпалива на адресу ризикових суб’єктів господарської діяльності без фактичної поставки такого товару, що дозволяло документально прикрити обсяги реалізації пального в роздріб за готівку.

Так, працівники підприємств здійснювали торгівлю без належного відбиття в бухгалтерському обліку та податковій звітності, ухиляючись від сплати акцизного податку.

Співробітниками Державної фіскальної служби було вилучено та передано на відповідальне зберігання понад 490 тонн паливно-мастильних матеріалів загальною орієнтовною вартістю близько 12 млн грн. На даний момент ведеться досудове розслідування.

Нагадаємо, що близько 40 відсотків паспортів якості бензину і дизельного палива в мережах АЗС (автозаправних станцій) – підроблені. Про це зробила заяву начальник відділу ринкового нагляду Державної екологічної інспекції.

Відомо, що підробляють паспорти якості палива в основному нелегальні АЗС, що працюють в «тіні». Вони навіть не пропонують оригінали дозволів і документів про реєстрацію.

Раніше повідомлялося, що під час проведення екстреного засідання Кабміну, яке відбулося 21 грудня, головою Державної фіскальної служби (ДФС) був призначений Вадим Мельник.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу