Перший випадок коронавірусу визнали в КНДР

Поділитися:

Згідно з офіційною статистикою КНДР, до сьогоднішнього дня в республіці не було виявлено жодного випадку зараження коронавірусною інфекцією. Однак, симптоми вірусу знайшли у перебіжчика, який повернувся з Південної Кореї.

Відомо, що виявили чоловіка в прикордонному місті Кесон. Тепер там ввели надзвичайний стан і карантин. Через загрозу поширення хвороби, зараженої людини помістили під карантин, а спецслужби республіки почали пошуки осіб, з якими він контактував.

ЗМІ КНДР заявили, що лідер країни Кім Чен Ин екстрено скликав нараду уряду.

Нагадаємо, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час екстреного саміту «Великої двадцятки» (G20) виступив за відкриття кордонів держави для осіб, які мають відношення до боротьби і дослідженню коронавірусу нового покоління. Про це повідомляє Yonhap News Agency.

За словами глави корейської держави, місцевій владі слід зробити можливим переміщення лікарів, вчених і бізнесменів, проте не підриваючи заходи з боротьби з розповсюдженням коронавірусу нового типу.

Раніше повідомлялося, що фахівці Монтерейского Інституту міжнародних досліджень помітили, що неподалік від Пхеньяна (КНДР) з’явився новий ядерний об’єкт, де, як видно, відбувається активне виробництво боєголовок.

«У нього є всі ознаки військового ядерного об’єкта – периметр, приміщення для внутрішнього проживання, пам’ятники невідомим візитам лідерів країни і підземна частина», – повідомив професор Джеффрі Льюїс.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу