Найбільший приватний порт України підозрюють в несплаті податків

Поділитися:

У висновку в офшори значних сум і ухиленні від сплати податків на мільйони гривень в рік підозрюють групу компаній “Трансінвестсервіс” (ТІС)

Відомо, що ТІС – найбільша в Україні приватна портова група, в яку входить шість морських терміналів в акваторії державного порту Південний.

Так, складна схема власності дозволяє виводити велику частину доходів з-під українського оподаткування за кордон. Тому, приватна стивідорна компанія ТІС перевалює найбільший потік вантажів у порту Південний, але податків платить удвічі менше, ніж державний конкурент.

Аналітики підрахували, що за рік держава недоотримує мінімум 600 млн грн податків. У державній стивідорної компанії, що працює в порту Південний, пояснюють це державним податковим регулюванням і відрахуваннями, які відрізняються в державному підприємстві і приватної компанії.

Нагадаємо, що в Україні не зникає тенденція, яка сприяє зниженню кількості сплачених податків. Йдеться про зарплату, яка видається в конверті. Так, роботодавці оформляють працівників на мінімальну ставку, а іноді і менше, щоб мінімізувати податки. Частина зарплати виплачується «білої», але велика її частина залишається «чорної».

Раніше повідомлялося, що в Україні поширені найрізноманітніші злочинні схеми, що дозволяють отримувати швидкий прибуток. Досить часто зустрічаються вони в паливній сфері. Про це розповів глава Державної податкової служби.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ